Voorlichting, informatie en advies voor ouderen

Informele zorg en welzijn

Het is belangrijk dat u als oudere goed geïnformeerd bent over allerlei voorzieningen en diensten waar u gebruik van kunt maken. Een belangrijk informatiepunt is de Sociaal Werker Maatschappelijke Ondersteuning. Hier kan iedereen terecht die zelfstandig woont of wil wonen en ondersteuning hierbij nodig heeft. U kunt er terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, zorg en mobiliteit.

Loket Geldzaken

Het Loket Geldzaken biedt financieel administratieve hulpverlening door vrijwilligers voor inwoners van de gemeente Hoogeveen. Heeft u hulp nodig bij uw administratie? Heeft u schulden en u weet niet meer hoe het verder moet? U bent iedere ochtend (op werkdagen) welkom bij Loket Geldzaken voor advies en hulp.

Algemeen maatschappelijk werk

Ouderen kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de andere algemene diensten van de SWW. Het algemeen maatschappelijk werk geeft advies en ondersteuning bij persoonlijke vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. 

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers (ook die om ouderen heen staan) kunnen bij SWW terecht voor informatie en steun. Lees meer over wat de mantelzorgondersteuning voor u kan betekenen.

Burgercoach

De Burgercoach biedt individuele ouderen wegwijs in regelgeving, sociale netwerken, inzetten van talenten, realiseren van wensenen beantwoorden van behoeften en vragen. De Burgercoach kan ook met u mee om de eerste stappen te zetten. Wilt u gebruik maken van dit aanbod, neemt u dan contact op met de SWW op tel 0528 278 855 of met de Sociaal Werker Maatschappelijke Ondersteuning op 14 0528 (09.00 - 17.00 uur). Liever contact via de mail?

Wooncoach

Met een Wooncoach kunt u antwoord krijgen op vragen als: hoe kan ik mijn woning verduurzamen, hoe kan ik energie besparen en hoe kan ik langer in mijn huis blijven wonen. De Wooncoach geeft advies en zorgt ervoor dat de bewoner een overzicht krijgt van de mogelijkheden.

Voorzieningenwijzer

Jaarlijks kunt u misschien wel veel geld besparen. De medewerkers van De VoorzieningenWijzer hebben goed in beeld op welke manier u geld kunt besparen. In een persoonlijk gesprek laten zij u zien hoe u kunt besparen én welke regelingen u kunt aanvragen in de gemeente Hoogeveen. Lees meer over De VoorzieningenWijzer.