Vrijwillige thuisondersteuning

Soms kan het gezellig en ook nodig zijn dat een vrijwilliger bij u langs komt voor een praatje of een luisterend oor. Of om wekelijks met elkaar een wandeling te maken of samen een boodschapje te doen. Maar het is ook wel eens fijn om de partner of een ander familielid dat belast is met de zorg even vrijaf te geven. Ontlasten van de mantelzorgers noemen we dat dan.

Er zijn ook alleenstaanden die helemaal geen mantelzorgers hebben. Vrijwilligers kunnen in zulke gevallen een vorm van vervangende mantelzorg leveren. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om de hulp of steun van een vrijwilliger in te schakelen.

Bekijk de verschillende soorten thuisondersteuning die beschikbaar zijn via een aanvraag bij het Centraal Meldpunt Vrijwillige Thuishulp.

Centraal Meldpunt Vrijwillige ThuishulpCMVT

Bij het Centraal Meldpunt Vrijwillige Thuishulp kunt u deze hulp vragen. In dit meldpunt werken de vrijwilligersorganisaties samen om zo snel mogelijk een passende invulling voor uw vraag te kunnen geven.

In het meldpunt werken samen:

Locatie
Het Centraal Meldpunt vrijwillige thuishulp is bereikbaar via het WMO-loket informele zorg en welzijn, (gemeente Hoogeveen), Dekkerplein 1, Hoogeveen.

Openingstijden
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 - 13.00 uur
Donderdag geopend van 09.00 - 17.00 uur

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m donderdag van 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag van 09.00 -13.00 uur

Telefoon: via WMO-team Hoogeveen
(0528) 140 528
(09.00 - 17.00 uur)
Website: www.samsamhoogeveen.nl
E-mail: informelezorgenwelzijn@dewoldenhoogeveen.nl