blokken vveoTaaltas

Op school wordt in groep 1 en 2 gewerkt aan het taalgebruik van kinderen. Dat gebeurt bij de methode Taaltas aan de hand van prentenboeken, waarbij woorden en begrippen horen die weer terugkomen in een kwartetspel en in een soort memorykaarten. De leerkracht heeft een hulpboek met nog meer speelse manieren om te oefenen.

Eenzelfde prentenboek, kwartet en memory krijgen de ouders mee naar huis, om met hun kind de oefeningen nog eens over te doen. Het kind krijgt daarvoor een werkboek. Door de herhaling worden de kennis en de vaardigheden versterkt en blijven ze beter ‘hangen’ bij het kind. Ouders zien ouders zo beter waar het kind mee bezig is en welke ontwikkeling het doormaakt. Ook ervaren de ouders dat zij zelf een lerende functie hebben en niet alles afhankelijk is van de meester of de juf op school. Er zijn 25 verschillende themapakketten, waaruit er per schooljaar 4 mogen worden gekozen.

Informatie aan ouders en individuele ondersteuning bij het gezin thuis wordt circa één keer per maand gegeven door een VVE&O medewerker van de Stichting Welzijnswerk.

Meer informatie?

Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met de SWW op tel 0528 278 855 en vragen naar een van de medewerkers van VVE&O. Liever contact via de mail? Na aanmelding neemt een medewerker contact op voor een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.