Maatje@home

Maatje@home heeft als doel gezinnen ondersteuning en praktische hulp te bieden in de gezinssituatie. Een vrijwilliger als ‘Maatje’ gaat met het gezin aan de slag om te versterken en vergroten van wat het gezin zelf al kan.

Bekijk de flyer van Maatje@home

De werkwijze

  • Het Maatje is een vrijwilliger die zelf ervaring heeft met (het opvoeden van) kinderen.Flyer Maatje@home
  • Gezinnen kunnen zich aanmelden voor een Maatje. Een steuntje in de rug of tips van ervaren opvoeders zijn in veel gezinnen erg welkom. Als gezin bedenk je zelf waarbij je graag ondersteuning wilt. Het Maatje sluit hierbij aan.
  • Het Maatje legt de nadruk op wat goed gaat en niet op wat fout gaat.
  • Het contact tussen het Maatje en het gezin vindt plaats op basis van vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en gelijkwaardigheid.
  • De begeleiding vindt thuis bij het gezin plaats.

 

"Ik ben Maatje bij een allochtoon gezin en help ze bij contacten met mensen uit de buurt en de basisschool. De moeder krijgt steeds meer zelfvertrouwen en daar heb ik een klein steentje aan bijgedragen."

Flyer Maatje@homeContact tussen Maatje en het gezin

In het begin komt het Maatje een keer per week enkele uren in het gezin. Na verloop van tijd kunnen het Maatje en het gezin samen afstemmen hoe vaak zij elkaar willen zien: het initiatief tot contact ligt bij zowel het Maatje als bij het gezin.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Maatje@home of Maatje worden voor een gezin bij jou in de buurt? Wil je een gezin aanmelden? Ook dat kan. Neem contact op met Simone van Sleeuwen, coördinator van Maatje@home bij de SWW op tel 0528 278 855. Liever contact via de mail?

Maatjes en gezinnen in de gemeente Hoogeveen zijn welkom.

“Sinds de geboorte van mijn derde kindje was de organisatie thuis helemaal zoek. Mijn Maatje herkende veel van mijn verhaal. Samen hebben we praktische oplossingen bedacht. Daar had ik echt wat aan. Ik heb meer tijd en  aandacht voor de kinderen en ben zelf veel rustiger.”