BRUSSEN-training ADHD/ASS

De Brussen-training ADHD/ASS is een training voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar met een broer(tje) of zus(je) met ADHD en/of ASS.

Aantal bijeenkomsten kinderen: 4 bijeenkomsten van 1,5 uur
Ouderbijeenkomst: 1
Leeftijd kinderen 9 tot 12 jaar

 

Wat doe je in deze training?Brussenfolder

Tijdens de Brussentraining bespreken we wat het voor een kind betekent als je een broer of zus hebt met ADHD en/of autisme. De impact op het hele gezin is vaak groot. Bij deze training praten we met elkaar over wat ADHD en autisme is, wat voor impact dit heeft op de Brus en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit doen we in de vorm van spelletjes, (kring-)gesprekken, knutselen en verschillende werkbladen.

Voor wie en hoe lang duurt de training?

De training is voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 

In totaal bestaat de training uit vier bijeenkomsten van 1,5 uur.

Informatie voor ouders

Als ouder bent u een belangrijke betrokkene! Voordat de groep start, is er een ouderavond. Tijdens de laatste bijeenkomst zijn ouders welkom voor een presentatie door de kinderen waarin ze laten zien wat ze geleerd hebben.

Waar en wanneer?

De trainingslocatie is altijd op een locatie in Hoogeveen. Kort voor de start van de training waar uw kind aan deelneemt, wordt de exacte locatie bekendgemaakt.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de Stichting Welzijnswerk via tel 0528 278 855, u kunt vragen naar een van onze cliëntondersteuners. Liever contact via de mail?

Alle informatie kunt u lezen in onze flyer.