Digi-vrijwilliger

De computer en internet worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Informatie van de overheid zoeken, bankzaken regelen, of winkelen: het gaat bijna allemaal online.

In een wereld die steeds meer digitaal is, hebben mensen meer vaardigheden nodig om met een computer, tablet of smartphone te kunnen werken. Als je eenmaal weet hoe het werkt, blijkt het vaak wel mee te vallen of zelfs leuk te zijn om actief te zijn op de computer of tablet. Er gaat een nieuwe wereld open.

Voor ouderen die een groepscursus niet (meer) aan kunnen, omdat ze niet mobiel zijn of een groep als te druk ervaren, is er een Digi-vrijwilliger. De Digi-vrijwilliger biedt persoonlijke aandacht bij mensen thuis.

Een oudere met een vraag op digitaal gebied wordt gekoppeld aan een vrijwilliger met kennis van zaken. De vrijwilliger vindt het leuk een oudere op weg te helpen, zodat hij/zij daarna zelfstandig gebruik kan maken van computer, tablet of smartphone.

Inloggen bij Mijnoverheid met je DigiD, internetbankieren, Skypen met een kleinkind in het buitenland, een profiel op Facebook maken, online bridgen of een boek lezen op de e-reader.

Allemaal mogelijkheden die op deze manier binnen handbereik komen. Wilt u ook graag thuis uitleg over het gebruik van de computer? Neem dan contact op met het Ouderenwerk bij SWW en zij gaan aan de slag met uw vraag. De Digi-vrijwilliger komt u thuis uitleg op maat geven en helpt u stap voor stap om het daarna zelfstandig te kunnen.

Wilt u ook een Digi-vrijwilliger?

Voor meer informatie? Neem contact op met Stichting Welzijnswerk op tel 0528 278 855 of via e-mail.