Vrijwilliger & mantelzorger

SWW ondersteunt vrijwilligers die activiteiten (willen) organiseren om anderen te helpen deel te nemen aan het leven in de buurt of het dorp. SWW ondersteunt daarnaast ook mantelzorgers zodat zij hun belangrijke werk zo goed mogelijk kunnen doen. Samen werken we er aan dat mensen zo lang mogelijk op eigen benen kunnen staan en met hun talenten een bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Mantelzorg-Vitaal

mvU zorgt voor iemand in uw omgeving. Dat kan zijn een chronisch zieke partner, een kind met een beperking, of uw vader of moeder die door ouderdom zorg nodig heeft. Tijd voor uzelf is hierbij erg belangrijk. Dit is nodig om het vol te kunnen houden, even op te laden en steun te ervaren in contact met andere mantelzorgers. De gemeente Hoogeveen waardeert uw inzet enorm en wil u daarom bekend maken met Mantelzorg-Vitaal.

Mantelzorg-Vitaal is een programma dat mantelzorgers faciliteert om goed voor zichzelf te zorgen. Door Mantelzorg-Vitaal hebben mantelzorgers weer wat tijd en aandacht voor zichzelf. En dat is belangrijk.

De SWW ondersteunt: