Voorzieningen en activiteiten voor ouderen

De SWW biedt verschillende diensten, voorzieningen en activiteiten voor ouderen, onder andere op het gebied van ontmoeting en ontspanning. Er zijn veel mogelijkheden en het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

We komen graag bij u langs om samen te bespreken wat het beste bij u past. Ook wanneer u het lastig vindt on de eerste stap alleen te zetten, helpen we u graag op weg.

Ontmoetingen

In Hoogeveen zijn verschillende mogelijkheden voor ontmoeten. Verschillende locaties in de gemeente bieden een activiteitenprogramma aan. U kunt hiervoor de website HoogeveenHelpt gebruiken.

Om allerlei redenen kan het voor ouderen soms moeilijk zijn om deel te nemen aan activiteiten, zoals een ouderensoos. Anderen voelen zich thuis vaak alleen of kunnen niet zonder de steun van een ander en hebben daarom wat extra begeleiding nodig voor een prettige en zinvolle dagbesteding. Deze mensen kunnen deelnemen aan een Ontmoeting bij de SWW.
Dit betekent dat u een of twee keer per week een vaste locatie buitenshuis bezoekt. Daar brengt u samen met anderen de dag of een dagdeel door. Het is fijn om andere mensen te ontmoeten en eventueel samen te eten en/of iets ontspannends of creatiefs te doen.

Kenniskring

De Kenniskring is er voor actieve ouderen die hun geest vitaal willen houden en zich willen verdiepen in een zelfgekozen onderwerp. Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomsten van de Kenniskring kunnen de deelnemers nieuwe kennis en inzichten opdoen en met elkaar uitwisselen. Daarnaast is het een goede gelegenheid om gelijkgestemde leeftijdsgenoten te ontmoeten. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek aan de Willemskade 27. Een plek waar voldoende inspiratie voor de Kenniskring te vinden is! Wilt u meer weten, neemt u dan contact op.

Sociaal restaurant

Wanneer u het gezellig vindt af en toe samen met anderen te eten, dan kan dit in een Sociaal Restaurant. Een Sociaal Restaurant wordt georganiseerd voor een groep van minimaal 10 en maximaal 30 personen. Heeft u interesse en wilt u in uw buurt of voor uw groep een Sociaal Restaurant organiseren, leest u hier verder voor meer informatie.

Samen op Pad

Als boodschappen halen voor u moeilijker wordt, kunt kunt u deelnemen aan Samen op Pad. Samen met anderen op pad, gezellig een kopje koffie of thee en dan boodschappen doen.

Digi-vrijwilliger

Hebt u een vraag op digitaal gebied en helpt een cursus of hulp van anderen u niet verder? Dan is er de digi-vrijwilliger die u graag komt helpen. U kunt uw vraag hier stellen en wij nemen contact met u op.

Vrijwilligers thuis

Bij de Vrijwillige thuisondersteuning kunt u de hulp aanvragen van een vrijwilliger. Deze komt bijvoorbeeld een keer per week voor een bezoekje of een activiteit bij u langs. U kunt samen een wandeling (met rolstoel) maken, samen een spelletje spelen, een boek voorlezen etc.

Huiskamer Danspaleis

De voetjes mogen van de vloer bij het Huiskamer Danspaleis. Het Huiskamer Danspaleis is een ‘muziekclub’ in huiskamerformaat.

Het brengt een klein aantal ouderen in een buurt met elkaar in contact en met muziek in beweging. Samen met andere bewoners wordt er naar muziek geluisterd, bijzondere verhalen met elkaar gedeeld, gekletst en misschien zelfs wel gedanst.

Een Huiskamer Danspaleis is luisteren, genieten, verdiepen, contacten leggen en bewegen. Is er een ruimte beschikbaar in uw wooncomplex, dan kan er eenvoudig een Huiskamer Danspaleis georganiseerd worden.

Klusje in of rond het huis?

Er is helaas geen klussendienst meer bij de SWW.
De opbouwwerker in de wijk waar u woont, kan u helpen met zoeken naar een vrijwilliger in de buurt/dorp die het klusje voor u wil klaren. Kijkt u hier voor contact met het gebiedsteam waar u uw vraag kunt voorleggen. Wie weet gaat het lukken.