Voorzieningen en activiteiten voor ouderen

De SWW biedt verschillende diensten, voorzieningen en activiteiten voor ouderen, onder andere op het gebied van ontmoeting en ontspanning.

Dagontmoetingen

Om allerlei redenen kan het voor ouderen soms moeilijk zijn om deel te nemen aan activiteiten, zoals een ouderensoos. Anderen voelen zich thuis vaak alleen of kunnen niet zonder de steun van een ander en hebben daarom wat extra begeleiding nodig voor een prettige en zinvolle dagbesteding. Deze mensen kunnen deelnemen aan een Dagontmoeting. Dit betekent dat u een of twee keer per week een vaste locatie buitenshuis bezoekt, waar u samen met anderen de dag of een dagdeel doorbrengt. Het is fijn om andere mensen te ontmoeten en eventueel samen te eten en/of iets ontspannends of creatiefs onderneemt.

Op verschillende locaties in de gemeente worden activiteiten voor ouderen georganiseerd.

Sociaal restaurant

Wanneer u het gezellig vindt af en toe samen met anderen te eten, dan kan dit in een Sociaal Restaurant. Een Sociaal Restaurant wordt georganiseerd voor een groep van minimaal 10 en maximaal 30 personen. Heeft u interesse en wilt u in uw buurt of voor uw groep een Sociaal Restaurant organiseren, leest u hier verder voor meer informatie.

Samen op Pad

Als boodschappen halen voor u moeilijker wordt, kunt u daarbij hulp krijgen van Samen op Pad. Wekelijks kunt u samen met een vrijwilliger op pad in de bus en drinkt u ook gezellig een kopje koffie of thee.

Vrijwilligers thuis

Bij de Vrijwillige thuisondersteuning kunt u ook de hulp aanvragen van een vrijwilliger. Deze komt bijvoorbeeld een keer per week voor een bezoekje of een activiteit bij u langs. U kunt samen een wandeling (met rolstoel) maken, samen een spelletje spelen, een boek voorlezen etc.

Kenniskring

De Kenniskring is er voor actieve, senioren die hun geest vitaal willen houden en zich willen verdiepen in een zelfgekozen onderwerp. Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomsten van de Kenniskring kunnen de deelnemers nieuwe kennis en inzichten opdoen en met elkaar uitwisselen. Daarnaast is het een goede gelegenheid om gelijkgestemde leeftijdsgenoten te ontmoeten. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek aan de Willemskade 27. Een plek waar voldoende inspiratie voor de Kenniskring te vinden is! Wilt u meer weten, neemt u dan contact op.

Klussendienst

De klussendienst helpt bij kleine klusjes in en rond het huis. Ook een tuinabonnement behoort tot de mogelijkheden. Door de hulp van vrijwilligers werkt de klussendienst tegen een aantrekkelijke prijs. Voor meer informatie over de klussendienst, leest u hier verder.