Ondersteuning speciaal voor jongeren

Iedereen heeft wel eens problemen. Grote of kleine. Thuis, op school of in de buurt. Meestal kun je dit soort problemen zelf wel oplossen. Soms niet. Dan is het prettig om bij familie en vrienden een luisterend oor te vinden. Maar wat als je daar geen steun vindt? Of hen niet over je probleem durft te vertellen? Kom dan langs bij het jeugdmaatschappelijk werk van de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW). Wij hebben ervaring in het werken met en voor kinderen en jongeren van
0 tot 23 jaar.

Met welke vragen kun je bij jeugdmaatschappelijk werk terecht?

Je kunt bij ons met verschillende vragen terecht. Enkele voorbeelden:

  • Je ouders zijn gescheiden en daar heb je moeite mee
  • Je voelt je onzeker en weet niet hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen
  • Je kunt niet goed omgaan met het overlijden van een dierbaar persoon
  • Je hebt moeite om met geld om te gaan en er ontstaan schulden
  • Je voelt je eenzaam en somber en maakt je zorgen over de toekomst
  • Je twijfelt over je studiekeuze en hebt behoefte aan advies
  • Je voelt je niet veilig in je relatie maar weet niet hoe je dit kunt veranderen.

Hoe werkt het jeugdmaatschappelijk werk?

Bij al jouw vragen geven we je advies en helpen we je weer op weg. Hoe vaak je bij ons langskomt, bepalen we samen met jou. We proberen je binnen een paar gesprekken verder te helpen. Soms is het prettig om in een groep aan je probleem te werken. Zeker als de andere deelnemers (bijna) hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Zo kun je bijvoorbeeld een sociale vaardigheidstraining volgen.

Als je jonger dan 16 jaar bent

Als je meer dan een paar gesprekken nodig hebt en je bent jonger dan 16 jaar, dan is meestal toestemming nodig van je ouder of verzorger. Die moet dan een formulier ondertekenen. Soms willen je ouders ook weten wat jij met ons bespreekt. Ze kunnen ons dan om inzage in jouw dossier vragen. Dit doen we alleen als jij daar toestemming voor geeft! We vertellen dus aan niemand door (ook je ouders niet) wat je aan ons hebt verteld.

Als je jonger dan 12 jaar bent

Als je jonger bent dan twaalf jaar gelden andere regels. Maar ook dan overleggen we altijd eerst met jou. Hetzelfde geldt als we denken dat je beter geholpen kunt worden door een andere instantie.

Contact opnemen

Het jeugdmaatschappelijk werk is op alle werkdagen bereikbaar. Je kunt ons bellen of je aanmelden op het dagelijks spreekuur van het algemeen maatschappelijk werk. Dit vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur op het Centraal Bureau van de SWW, Het Haagje 119 te Hoogeveen, telefoonnummer 0528 278 855. Dit nummer kun je ook bellen voor extra informatie.

Voor spoedeisende hulp buiten kantoortijden is er een alarmnummer: 0522 279 944. Heb je liever contact via de mail? Neem dan contact op via het contactformulier.