Ouderenwerk

Bij de Stichting Welzijnswerk kunt u als oudere terecht met uw ideeën en voor een aantal diensten en voorzieningen om zo prettig en lang mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren in uw eigen woon- en leefomgeving.

Zo kunt u bij ons terecht voor:

Samenwerking

Integrale Ouderenzorg: Vitaal & Aanwezig. SWW doet mee in deze gemeentelijke samenwerking. Huisartsenpraktijken, specialisten ouderengeneeskunde, wijkverpleegkundigen, WMO-consulenten en sociaal werkers werken samen om ouder worden in de gemeente Hoogeveen zo prettig mogelijk te maken.

SAMSAM 

SamSam staat voor Samenwerken aan Samenhang. SamSam is een samenwerkingsverband tussen de verschillende vrijwillige thuishulporganisaties. SamSam functioneert als een Centraal Meldpunt. Dat wil zeggen dat er één centraal adres is voor het aanvragen van vrijwillige thuishulp. Dit Meldpunt is te bereiken via:
E-mail 
Tel: 0528 278 855
Bezoekadres:
Dekkerplein 1
7901 BZ Hoogeveen
Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Positieve gezondheid

In ons contact met ouderen in Hoogeveen maken wij regelmatig gebruik van het concept 'Positieve Gezondheid' van het institute for Positive Health (iPH) en Machteld Huber.

Positieve Gezondheid is een andere manier om breder naar gezondheid te kijken. Gezond zijn is méér dan niet-ziek zijn. Denk aan prettig en veilig leven, een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en zelfredzaamheid. 

Aan de hand van onderstaand 'spinnenweb' gaan we graag in gesprek over de zes onderwerpen in de afbeelding. Zo komen we samen tot het antwoord op de vraag: waar wilt u mee aan de slag?
U kunt het spinnenweb ook zelf invullen op de website van IPH.

spinnenweb

Ook maken wij de Positieve Gezondheid Post. De post verschijnt 1x per maand in een digitale versie; in de winter- en zomerperiode zijn er soms extra uitgaven. Aanmelden kan via onderstaand telefoonnummer of mail. 

Meer informatie?

Voor uw ideeën en meer informatie over de mogelijkheden bij het ouderenwerk kunt u contact opnemen met de SWW op tel 0528-278 855. Liever contact via de mail?