Netwerk Dementie Drenthe

logo Netwerk Dementie DrentheStichting Welzijnswerk Hoogeveen participeert in het Netwerk Dementie Drenthe. Dit Netwerk is ontstaan uit het Landelijk Dementie Programma Drenthe. Het heeft zich ontwikkeld tot een samenwerkingsverband van lokale aanbieders en gemeenten, dat een samenhangend aanbod in de dementiezorg in Drenthe wil realiseren.

Uitgebreide informatie over dementie

Op de website van het Netwerk Dementie Drenthe vindt u informatie over Dementie in Drenthe: er is algemene informatie over het ziektebeeld dementie en Alzheimer, door directe links met websites met goede, actuele informatie. Ook is er informatie over de mogelijkheden van hulp bij dementie in Drenthe; u vindt hier Zorgwijzers, links naar sociale kaarten en websites.

Voor hulpverleners en andere belangstellenden is er informatie over de activiteiten en organisatie van het Netwerk Dementie Drenthe.Voor contact met het Netwerk Dementie Drenthe is er een webpagina met adressen.

Helpdesk dementie

De Helpdesk Dementie Drenthe is bedoeld voor alle vragen over dementie in Drenthe. Zowel patiënten en verzorgers als professionals kunnen bij de Helpdesk terecht met vragen over dementie en over hulpmogelijkheden.

Via de Helpdesk komt u in contact met Drentse dementiedeskundigen van het Netwerk Dementie Drenthe:

  • Per telefoon: 0592 85 74 74 (op werkdagen van 9 tot 5)
  • Per e-mail: helpdesk@dementiedrenthe.nl (Wordt doorgaans binnen 3 dagen beantwoord)