Dagontmoetingen voor senioren

Zelfstandig wonende senioren die graag wat meer contact willen hebben en een prettige en zinvolle dagbesteding willen, kunnen deelnemen aan de dagontmoetingen voor senioren. Deze worden op verschillende locaties georganiseerd.

Ook wanneer er ondersteuning vanuit de zorg wenselijk is kan dat; in Hoogeveen zijn op diverse locaties Dagontmoeting Plus groepen in samenwerking met verpleegkundigen.

Activiteiten
Dagontmoetingen bieden gezelligheid en leuke bezigheden. Het accent ligt op actief zijn en actief blijven. De bezigheden zijn gevarieerd en passen bij de belangstelling en mogelijkheden van de deelnemers. Bij de meeste groepen wordt een lunch aangeboden.

Begeleidingkoffiethee
De activiteiten worden georganiseerd door wijkbewoners en vrijwilligers met ondersteuning vanuit SWW. Tijdens de Dagontmoeting zijn er minimaal twee gastvrouwen/-mannen aanwezig: zij zorgen voor het reilen en zeilen en helpen een handje waar dat nodig is.
Bij de Dagontmoeting Plus is ook een verpleegkundige aanwezig.

Dagontmoeting Plus
Dagontmoeting Plus is er voor zelfstandig wonende senioren, ook met beginnende dementie, parkinson, GGZ-problematiek of als vorm van respijt voor mantelzorgers. Bij de Dagontmoeting Plus zijn ook andere buurt- of dorpsgenoten van harte welkom. Bij deze groepen is er naast een gastvrouw/-heer of vrijwilliger, altijd een verpleegkundige aanwezig voor eventuele zorgvragen.

Meer informatie
Voor alle informatie over aanmelding voor de Dagontmoeting en Dagontmoeting Plus, de verschillende locaties in Hoogeveen en omliggende dorpen, mogelijkheden voor vervoer en een eigen bijdrage kunt u contact opnemen met de SWW op tel 0528 278 855 of bij het WMO-team Hoogeveen 14 0528 (09.00 - 17.00 uur). Liever contact via de mail?