Ontmoetingen voor ouderen

Zelfstandig wonende ouderen die graag wat meer contact willen hebben en een prettige en zinvolle dag willen, kunnen deelnemen aan de Ontmoetingen voor ouderen. Deze worden op verschillende locaties georganiseerd.

Ook wanneer er ondersteuning vanuit de zorg wenselijk is, kan dat: in Hoogeveen zijn op diverse locaties Ontmoeting Plus groepen in samenwerking met thuiszorgorganisaties.

Activiteiten
De Ontmoetingen bieden gezelligheid en leuke bezigheden. Het accent ligt op actief zijn en actief blijven. De bezigheden zijn gevarieerd en passen bij de belangstelling en mogelijkheden van de deelnemers. Bij de meeste groepen wordt een lunch aangeboden.

Organisatie koffie en theekoffiethee
De activiteiten worden georganiseerd door wijkbewoners en vrijwilligers met ondersteuning vanuit SWW. Tijdens de Ontmoeting zijn er minimaal twee gastvrouwen/-mannen aanwezig: zij zorgen voor het reilen en zeilen en helpen een handje waar dat nodig is.
Bij de Ontmoeting Plus is ook een verpleegkundige/verzorgende aanwezig.

Ontmoeting Plus
Ontmoeting Plus is er voor zelfstandig wonende ouderen, ook met beginnende dementie, Parkinson, GGZ-problematiek of als vorm van respijt voor mantelzorgers. Bij de Ontmoeting Plus zijn ook andere buurt- of dorpsgenoten van harte welkom. Bij deze groepen is er naast een gastvrouw/-heer of vrijwilliger, altijd een verpleegkundige/verzorgende aanwezig voor eventuele zorgvragen.

Locaties

maandag       De Weideblik
dinsdag Het Knooppunt, d'Olde Bieb, MFC Krakeel
woensdag Het Oor
donderdag DES-gebouw, Nieuwlande

Meer informatie
Neem contact op met de Sociaal Werkers Informele Zorg en Welzijn
E-mail 
Tel: 0528 278 855
Bezoekadres:
Dekkerplein 1
7901 BZ Hoogeveen
Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.