Vitamine Groen, gewoon Doen!

Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten en een follow-up na 6 weken
Kosten: € 25 per deelnemer

Samen de natuur in voor meer geluk

Geluk en een gezond lichaam zijn nauw met elkaar verbonden. Heeft u weinig energie? Last van lichamelijke klachten? Voelt u zich soms eenzaam of somber en wilt u daar iets aan doen? Dat kan! Het is een feit dat gelukkige mensen gezonder zijn dan ongelukkige mensen. Ze hebben meer positieve energie en interne rust. Wilt u dat ook graag en kunt u daarbij wat handreikingen gebruiken? Tijdens de training Vitamine Groen gaan we samen de natuur in. Het doel van alle sessies is om uw geluksgevoel te versterken, zodat u geestelijk en lichamelijk (weer) lekker in uw vel komt te zitten.

Sherrine: “Wandelen in de natuur maakt mensen positiever. Dat merkte je ook in de groep.”

Ina: “Je bent als mantelzorger geneigd om altijd maar door te gaan en jezelf op de tweede of derde plaats te zetten, omdat ontspanning nu eenmaal niet in je schema past. Het was fijn om dingen te kunnen delen met andere mantelzorgers. Dat zorgt voor nieuwe inzichten en ideeën.”

Programma
We bieden een programma van 8 buitenactiviteiten gebaseerd op strategieën die bepalend zijn voor een gelukkiger leven. We gaan aan de slag met verschillende werkvormen. Denk aan wandelingen, lichamelijke oefeningen, creatief bezig zijn of een groepsgesprek. Wekelijks is er een programma van 2 uur. Drie maanden na afloop houden we een ‘terugkomwandeling’.

Foto van een vlinder, een oranjetipje, op een bloem

Informatie of aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden voor Vitamine Groen neemt u contact op via info@swwh.nl of bel met 0528 278 855. De groep bestaat uit 8 tot 12 personen. Voorafgaand aan de training krijgt u een intakegesprek met een van de trainers. De kosten zijn € 25 voor cursusmateriaal en koffie/thee. Voor mantelzorgers is deze training gratis!

De trainingen van SWW vallen onder ‘groepswerk Maatschappelijk werk’. De kracht van groepen is dat deelnemers steun aan elkaar hebben, van elkaar kunnen leren en dat ze ondervinden dat ze niet de enige zijn met soortgelijke problemen.

Trainer Bart Pijper:
“Net als in de natuur is er in ons leven zoveel wat er wel is, maar wat we in eerste instantie niet opmerken. Er zal voor de deelnemers letterlijk en figuurlijk een wereld opengaan.”