3 jaar geleden

Samenwerken voor jonge mantelzorgers

Vijf welzijnsorganisaties uit Drenthe hebben een samenwerkingsverband met elkaar, ook wel de 5D genoemd (naar 5 Drentse organisaties). De jonge mantelzorgconsulenten van deze 5 organisaties hebben regelmatig overleg om ervoor te zorgen dat de jonge mantelzorgers uit hun eigen gemeente de juiste ondersteuning krijgen. Ook pakken zij gezamenlijk taken op.

Zo organiseerden zij met elkaar in 2018 een uitje naar de Apenheul voor jonge mantelzorgers uit alle vijf gemeenten. Er waren meer dan 120 jonge mantelzorgers bij dit uitje. Het liet ze zien dat ze niet de enige zijn in een situatie waarin ze voor iemand zorgen. Daarnaast hebben de jonge mantelzorgconsulenten uit Hoogeveen en De Wolden samen een weerbaarheidstraining opgezet speciaal voor jonge mantelzorgers. Hier leerden ze sterk te staan en kweekten ze zelfvertrouwen door onder andere te gaan boksen en fitness oefeningen te doen.

Naast het gezamenlijk organiseren van activiteiten delen de consulenten onderling veel kennis. Welke activiteiten zijn leuk om te doen met jongeren, wat kun je wel of niet doen als het gaat om het begeleiden van een jongere? Het leren van elkaar en samen antwoorden zoeken op voorkomende vragen zorgt ervoor dat de samenwerking tussen de welzijnsorganisaties van waarde is, voor henzelf, maar zeker voor de jonge mantelzorgers in de gemeentes!

 

5d

 


Terug naar het nieuwsoverzicht