2 weken geleden

Brussentraining van start in Hoogeveen

De Brussentraining is bedoeld voor kinderen van de basisschool van 9 tot 12 jaar met een broer(tje) of zus(je) met ADHD en/of autisme. Deze training vindt voor de eerste keer plaats in Hoogeveen en er zijn nog plekjes beschikbaar.

Tijdens de Brussentraining bespreken we met de kinderen wat het voor hen betekent om een broer of zus te hebben met ADHD en/of autisme. De impact op het hele gezin is vaak groot. Hoe je hier als broer of zus mee omgaat is niet altijd makkelijk. Daar willen we bij helpen.

Dat doen we in vier bijeenkomsten na schooltijd. In de vorm van spelletjes, (kring)gesprekken, knutselen en werkbladen. Onderwerpen als aandacht geven en krijgen, gevoelens en grenzen aangeven komen aan de orde. Voordat de training start is er een ouderavond waarbij de ouders met de trainers kunnen kennismaken en meer informatie over de inhoud van de training krijgen.

De training is op vier dinsdagmiddagen (18 en 25 juni, 2 en 9 juli) van 15.00 tot 16.30 uur en start op 18 juni a.s. Tijdens de laatste bijeenkomst geven de kinderen een presentatie voor hun ouders, waarin zij laten zien wat zij geleerd hebben. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de Brussentraining. Aanmelden graag voor 30 mei a.s. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Stichting Welzijnswerk via info@swwh.nl of bel 0528 278 855.

Bekijk hier de informatieflyer.


Terug naar het nieuwsoverzicht