'Omgaan met geld'

Logo van de cursus omgaan met geld

Een cursus voor volwassenen waarin u leert:

  • uw geldzaken op orde te krijgen.
  • omgaan en rondkomen met uw inkomen
  • omgaan met uw schulden
  • rondkomen in de toekomst
  • doorbreken van gewoontegedrag

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van de cursus is de deelnemers te leren verstandig om te gaan met hun geld en tijdig hulp in te schakelen bij problemen. 

Inhoud van de cursus

De trainers werken met het materiaal van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten van elk 2,5 uur, met één terugkombijeenkomst.

Tijdens deze cursus komen veel onderwerpen rond het thema geld aan bod, afgestemd op vragen van de deelnemers. Voor aanvang van de cursus is er een bijeenkomst om eventueel extra informatie te geven en te kunnen bepalen of het aanbod aansluit op uw vraag.

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven op verschillende locaties in de gemeente Hoogeveen door ervaren trainers van de SWW. De groepsgrootte is maximaal 15 deelnemers van 18 jaar of ouder. De totale kosten zijn € 25,- voor cursusmateriaal en koffie/thee. Bij opgave rekenen we erop dat u bij alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de SWW op tel 0528 278 855 en vragen naar een van de trainers. Liever contact via de mail?