4 maanden geleden

Volksdansen in De Magneet

Eind deze week is het de Nationale Ouderendag. Een groep actieve ouderen in Hoogeveen zoekt enthousiaste ouderen die zin hebben om wekelijks mee te doen met volksdansen in De Magneet. Bewegen en sociaal contact is belangrijk voor ouderen en draagt bij aan leuk ouder worden.

Mevrouw Nini Macville, deelnemer van deze groep, vertelt: “Jaarlijks viel er een boekje van het buurthuis in de brievenbus, en dat keek ik dan verlekkerd door. Volksdansen, dat vond ik vroeger zo leuk en ik had er mooie jeugdherinneringen aan. Als kind danste ik graag mee met de toeristen in het vakantiepark in de buurt van ons huis. Met stijldansen en ballet had ik wel veel ervaring, met volksdansen minder. Toch de stoute schoenen aangetrokken en gebeld voor meer informatie. Het bleek een groep voor volwassenen te zijn en aangezien ik bijna met pensioen ging, paste ik naadloos tussen de vrouwen van tussen de 60 en 80 jaar. Het bleek enig!”

Leidster Baukje Schuurman vult aan: “De deelnemers vinden het heel leuk om wat nieuws te leren. We doen internationale dansen uit allerlei landen en leren deze stap voor stap. Het schijnt reuzegoed voor je brein te zijn om patronen bij muziek te leren. Hoge sprongen en snelle draaien worden aangepast aan de gevorderde leeftijd van de deelnemers. Er dansen zelfs 80+ ers mee. Hier blijf je kennelijk jong bij, het zijn een soort ‘Golden Girls van Hoogeveen’.”

De Volksdansgroep danst op wekelijks op dinsdagochtend van 10 tot 11 uur, in de gymzaal van De Magneet. Na afloop drinkt men samen koffie/thee voor de gezelligheid en de sociale contacten. Wie een wil komen kijken of mee wil doen, is van harte welkom.

Meer informatie bij Willeke Booy tel. 06-255 62 960 of Anja van der Neut tel. 06-423 83 558.

Volksdansen Krakeel


Terug naar het nieuwsoverzicht