1 jaar geleden

Start Alliantie Hoogeveen financieel veilig ouder worden

Op dinsdag 14 juni vindt de officiële startbijeenkomst plaats van de locale Alliantie Hoogeveen financieel veilig ouder worden in de Bibliotheek aan de Wilemskade.

De lokale Alliantie Hoogeveen is een netwerk van private en publieke deelnemende organisaties die hun kennis van financieel misbruik van ouderen delen en bundelen. Want helaas komt financiële uitbuiting van met name ouderen overal voor, ook in onze gemeente.

Het doel van de Alliantie is dan ook het samen creëren van bewustwording van financiële uitbuiting onder inwoners van Hoogeveen en het leren kennen van de signalen. De deelnemende partijen weten elkaar snel te vinden in geval van een ‘niet-pluis-gevoel’ of spoed. Alles om (mogelijke) slachtoffers te voorkomen of deze zo goed en professioneel mogelijk te begeleiden, waaronder een centraal meldpunt voor iedere burger of organisatie in de gemeente Hoogeveen.

Deelnemende organisaties aan de Alliantie Hoogeveen financieel veilig ouder worden zijn: Samenwerkingsverband Hoogeveen De Wolden, Notariskantoor Scholten & Wilmink, NNCZ, Treant Zorggroep, Aktiva, Woonconcept, Domesta, GKB, Scheper Beheer & Bewind, Bibliotheek Hoogeveen, Regiobank, SNSbank, Stichting Welzijnswerk en de Diaconie Hoogeveen.

 

Het programma van de startbijeenkomst vindt u hier.


Terug naar het nieuwsoverzicht