1 jaar geleden

Beweegpad Hoogeveen wint tweede prijs

Afgelopen maandag 3 oktober vond in Arnhem het  seminar Buurtroutes - Plekken voor Ontmoeting plaats. Tijdens het Seminar Buurtroutes werd de ZorgSaamWonen Award 2022 uitgereikt. Frederike Lunenberg, oopbouwwerker ouderen van SWW, was aanwezig tijdens deze dag en hield, net als de andere twee genomineerde projecten, een pitch. Het beweegpad Hoogeveen was namelijk een van de genomineerden voor de award. Het beweegpad sleepte de tweede prijs in de wacht. Lees hier het juryrapport.

Beweegpad

ZorgSaamWonen is het landelijke platform voor de maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, zorg en welzijn. ZorgSaamWonen heeft als missie het delen van kennis en het verbinden van professionals en organisaties in één community vanuit het fysieke en sociale domein. Het brengt mensen uit verschillende sectoren bij elkaar om op basis van de eigen professie, deskundigheid of uit belangstelling voor het onderwerp samen te werken en elkaar te helpen bij de opgaven in het vakgebied van wonen, zorg en welzijn.

Voor wie het beweegpad nog niet kent: Het Beweegpad is vanuit woonwijkcentrum Bilderdijk samen met bewoners van de wijk en verschillende andere organisaties, waaronder SWW, ontwikkeld. De 3,5 kilometer lange route gaat door de wijk en verbindt verschillende woonzorgcentra, scholen, een buurthuis, de bibliotheek en de Hoofdstraat met elkaar. Lees hier meer.


Terug naar het nieuwsoverzicht