5 maanden geleden

SWW gaat aan de slag met Eén tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot probleem. Corona heeft de gevoelens van eenzaamheid nog groter gemaakt. Tijd om daar iets aan te doen. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) gaat werk maken van de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen.

Raad gaf college opdracht
Op 25 maart 2021 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin zij het college van burgemeester en wethouders vraagt deel te nemen aan het landelijke programma Eén tegen eenzaamheid.

Subsidie gaat naar SWW
Gemeente Hoogeveen heeft eenmalig € 127.237 ontvangen van het rijk voor het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen als gevolg van corona. SWW heeft een subsidieverzoek ingediend om met dit geld uitvoering te geven aan het landelijke programma. SWW heeft het plan van aanpak klaar en gaat nu aan de slag met Eén tegen eenzaamheid.

Voorwaarden
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt een aantal voorwaarden aan hoe dat geld besteed mag worden. Zo moet het plan van SWW duurzaam zijn in een breed Hoogeveens netwerkverband van vrijwilligers en professionals.

‘Zó belangrijk’
Er moet ook sprake zijn van bestuurlijk commitment. Wethouder Janita Tabak: ‘Eenzaamheid is altijd al een belangrijk thema dat aandacht vraagt. Nu in deze coronatijd is het nóg belangrijker geworden. Daarom sta ik volledig achter dit mooie programma: Eén tegen eenzaamheid. Omkijken naar elkaar, er zijn voor elkaar, het begint allemaal met contact met elkaar. Eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kan iedereen.’

Samen!
Yvonne Kuijer, opbouwwerker ouderen bij SWW zegt: ‘Een praatje met de buren, een uitje naar de markt met Samen op Pad of een wekelijkse ontmoeting in een buurthuis. We zoeken samen met ouderen naar dingen die zij graag doen en waar zij blij van worden. Samen komen we in actie tegen eenzaamheid.’

Voelt u zich wel eens eenzaam?
Kijk eens op www.swwh.nl welke activiteiten er zijn bij u in de buurt. Heeft u vragen, neem dan contact op met SWW via telefoonnummer 0528 278 855 of e-mailadres info@swwh.nl.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht
Hemelvaartsdag gesloten.
21 mei 2022

Hemelvaartsdag gesloten.

Let op: onze kantoren zijn gesloten op donderdag 26 mei vanwege Hemelvaartsdag. Lees verder