Welzijn op Recept

een andere manier om naar gezondheid te kijken

Bij Welzijn op Recept draait het om jouw welzijn. Wanneer je bij de huisarts komt met psychosociale problemen waar geen medische behandeling voor (nodig) is, kan de huisarts je een welzijnsrecept voorschrijven. Dit betekent dat je wordt doorverwezen naar een welzijnscoach, die je kan ondersteunen bij het vinden van passende activiteiten en eventuele aanvullende hulp.

In Hoogeveen zijn momenteel zes welzijnscoaches actief, die nauw samenwerken met verschillende huisartsenpraktijken. Ze zijn er speciaal voor jou, om te helpen bij het vinden van oplossingen die aansluiten bij jouw wensen, behoeften en mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?

Na een intakegesprek ga je samen met de welzijnscoach op zoek naar activiteiten die bij jou passen. De welzijnscoaches kennen het lokale aanbod goed en kunnen je doorverwijzen naar geschikte activiteiten. Daarnaast kijken ze of er ook andere vormen van ondersteuning nodig zijn, zoals bij financiële problemen of het ontwikkelen van vaardigheden.

Het mooie van Welzijn op Recept is dat het niet alleen helpt bij het aanpakken van problemen, maar ook bijdraagt aan jouw welzijn en levensvreugde. Door actief bezig te zijn met plezierige activiteiten, verschuift de aandacht van problemen naar positieve ervaringen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met een van onze welzijnscoaches via telefoon 0528 278 855 of e-mail info@swwh.nl