Thuiscoaches

De thuiscoaches werken volgens het principe "Eén gezin, één plan, één aanspreekpunt". De thuiscoach is het vaste aanspreekpuint voor het gezin en is verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding. De thuiscoach werkt samen met andere betrokken hulpverleningspartijen. Het gezin kan bij de thuiscoach terecht en die heeft helder wie wat doet en hoe dit verloopt.

Voor wie?

Iedere inwoner van Hoogeveen kan aangemeld worden voor begeleiding door een thuiscoach. Daarbij geldt dat u minimaal op drie verschillende leefgebieden problemen ondervindt; bijvoorbeeld financiën, opvoeding en huisvesting en u geen grip meer heeft op uw persoonlijke situatie of de grip dreigt kwijt te raken.

Aanmelden of overleggen kan via tel. 0528 291 918 of mail naar thuiscoach@dewoldenhoogeveen.nl. Meer over de thuiscoaches en hun dienstverlening leest u in de folder.
De thuiscoach vertelt u graag meer over zijn of haar werkwijze en de manier waarop u samen aan het werk gaat om uw leefsituatie te verbeteren.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Het algemeen maatschappelijk werk van SWW biedt inwoners van Hoogeveen hulp bij problemen waar ze niet zelfstandig uit kunnen komen. Over het algemeen is de hulpvraag door middel van kortdurende ondersteuning op te lossen en kunt u daarna weer zelfstandig verder. Wilt u meer weten over wat het maatschappelijk werk voor u kan betekenen, ga dan naar deze pagina.