Klussendienst

Hebt u hulp nodig bij klussen in of rond uw woning? Om eventuele problemen op te lossen, is er de Klussendienst. De mensen van de Klussendienst kunnen een helpende hand bieden als het gaat om bijvoorbeeld het repareren van een keukendeurtje of een tuinhekje, een schilderijtje of rolgordijn ophangen, een lamp indraaien of het verplaatsen van een meubel.

Wat doet de Klussendienst?

De Klussendienst voert kleine werkzaamheden in en om het huis uit. Het gaat daarbij om klussen waarvoor ouderen doorgaans geen ander bedrijf inhuren. Zo kan de Klussendienst bijvoorbeeld kleine reparaties verrichten aan keukendeurtjes, laden of een tuinhekje. Of voor u een televisie, de radio of een kast (ver)plaatsen, de snoeren vastzetten of verleggen. Voor al dit soort wat kleinere klussen, waarvoor ook de verhuurder van een woning niet verantwoordelijk is, kunt u de Klussendienst inhuren.

klussendienstVoor wie werkt de Klussendienst?

De Klussendienst werkt voor inwoners van de gemeenten Hoogeveen, die:

  • 55 jaar of ouder zijn, en/of
  • leven met een handicap of ziekte, en/of
  • cliënt zijn bij Promens Care, en/of
  • tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren, waardoor ze hulp nodig hebben.

De Klussendienst is er voor mensen die zelf de klus niet uit kunnen voeren en geen familie of vrienden hebben die hen kunnen helpen. De Klussendienst helpt mensen met een krappe beurs.

Wat kost de Klussendienst?

De kosten voor een klus bedragen € 12,50 per uur. U betaalt per uur, niet voor het aantal personen. Er worden geen voorrijkosten berekend en de kosten voor kleine materialen zijn bij de prijs inbegrepen.

Meer informatie?

Voor meer informatie of aanmelding van een klus kunt u contact opnemen met het WMO-team Hoogeveen via telefoonnummer (0528) 140 528 (09.00 - 17.00 uur).