3 jaar geleden

VVE&O Zomerschool

Tijdens de zomervakantie hadden de ouders bij Spelerwijs de mogelijkheid om extra gebruik te maken van de peuterspeelzaal. Tijdens de extra speelochtenden was er de "VVE&O Zomerschool". 

Op de locaties waar ook oudergroepen zijn (die aansluitend aan de peuterspeelzaaluren door VVE&O-medewerkers worden begeleid) was voor kinderen de mogelijkheid om extra te komen spelen. Op twee locaties hebben de VVE&O-medewerkers een kunstige activiteit georganiseerd! Op de speelzalen wordt doorgaans met een thema gewerkt, in deze extra ‘speel’weken draaide alles om Kunst.

Twee weken geleden op was er een activiteit op de Sterrenhoeve en deze week  op de Zuiderbreedte. Wat fijn zo’n goede samenwerking met Spelerwijs!

Op deze snikhete én laatste zomerschooldag dag waren we benieuwd of er ouders waren die het leuk zouden vinden om aan het einde van de peuterspeelzaalochtend samen met hun kind iets leuks te maken. Wat fijn dat er zo’n mooie groep enthousiast meeliep naar het gelukkig koele lokaal in de Zuiderbreedte!

Na een kort praatje met de kinderen en hun ouders over wat ze de afgelopen weken voor leuke dingen gedaan en gemaakt hebben met ‘Kunst’  en of ze thuis misschien ook Kunst hebben…. ("ja hoor, wij hebben een schilderij met mooie kleuren aan de muur", aldus een van de kinderen) zijn we snel met onze kleurige weersvoorspeller aan de slag gegaan. Tijdens het knutselen hebben we nog wat leuke tips gegeven die ze thuis met hun dennenappel kunnen testen om te kijken of deze in water/regenbui open of dicht blijft.

Onder gezellige gesprekken genieten wij als VVE&O-medewerkers er altijd enorm van om de interactie tussen de ouders en de kinderen te zien en te begeleiden. En als één van de kinderen er graag een ‘bij’ van wilde maken, dan fiksen we dat toch!! Samen overleggen over welke kleuren er aan moeten, om de beurt, welke volgorde…
Samenwerken en je kind er bij betrekken…kortom, missie weer geslaagd!

En…met een prachtige hanger in de hand en wat test-dennenappels mee gingen de ouders en kinderen vrolijk het zonnetje weer in!

Kijk maar: Wat een prachtige, kleurrijke,  creatieve hangers zijn het geworden!! 

zomerschool1zomerschool2

zomerschool3


Terug naar het nieuwsoverzicht