2 jaar geleden

SOLIDARITEITSPROJECTEN

Solidariteitsprojecten zijn (lokale) projecten; bedacht, opgezet en uitgevoerd door een groep jongeren, om iets moois te doen in hun eigen omgeving (bijv. activiteiLogo Europaten organiseren in het lokale buurtcentrum), community (bijv. contact met gelijkgestemden) of voor de gehele maatschappij (bijv. het klimaat). Zo’n project geeft hen de mogelijkheid om iets goeds te doen voor anderen en biedt hen de kans om nieuwe dingen te leren.

Voor jongeren die een zogenaamd solidariteitsproject willen bedenken, opzetten en uitvoeren is er in heel Europa een subsidie mogelijk. Hiermee wil de Europese Commissie jongeren activeren. Dus... heb jij een goed idee, passend binnen de 'spelregels' van de Solidariteitsprojecten: maak er gebruik van!

Het initiatief komt vanuit de jongeren
Wat van groot belang is, is dat de jongeren zelf het project bedenken, opzetten en uitvoeren. Ze kunnen zelf een aanvraag indienen (als informele groep), maar mogen ook via een organisatie subsidie aanvragen. In dit laatste geval moet het uit de aanvraag heel duidelijk zijn dat het idee komt van de jongeren en dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het project.

Kort samengevat

  • De jongeren zijn tussen 18 en 30 jaar.
  • Minstens 5 jongeren in een groep, geen maximum aantal projectleden.
  • Deeltijd vrijwilligerswerk (naast studie of werk, ’s avonds, in het weekend, tijdens vakanties en zonder daar een vergoeding of studiepunten voor te krijgen).
  • Duur van het project: 2 maanden tot 1 jaar.

Lees alle informatie via deze link of vraag een van onze jongerenwerkers om meer info!


Terug naar het nieuwsoverzicht