6 maanden geleden

Regionieuws Hoogeveen ontvangt de estafettestok

Vrijwilligers van regionieuws Hoogeveen mochten tijdens NLdoet afgelopen zaterdag 16 maart de estafettestok overnemen van de werkgroep Belevingsbos Noordscheschut. Regionieuws Hoogeveen is voortgekomen uit voormalig Regio Hoogeveen en is op 25 april 2018 gestart met enkel vrijwilligers.

Regionieuws Hoogeveen mag zich een van de grootste nieuwsaanbieders van de gemeente Hoogeveen noemen. Al het werk wordt gedaan door vrijwilligers: drie bestuursleden en zeven redactieleden die de website runnen naast hun eigen werk. Twee van hen zijn gespecialiseerd op het gebied van sport, één op misdaad en 112-meldingen en de Drentse column van Yvonne wordt natuurlijk door haarzelf bijgehouden. De anderen zijn algemeen inzetbaar en komen dus ook veelvuldig op verschillende evenementen. Daarnaast ontvangt Regionieuws Hoogeveen veel nieuwsberichten en aankondigingen van evenementen via de mail vanuit verschillende organisaties en instellingen en particulieren.

Paula Benjamins van het Belevingsbos licht nog eens toe waarom Regionieuws de estafettestok verdient: “Zij hebben een klein jaar geleden deze nieuwssite overgenomen en runnen dit met een groep vrijwilligers die ervoor zorgen dat nieuws uit hun regio (dorp of wijk) wordt verslagen en op de nieuwssite komt. Het is positief dat het aantal bezoekers van de website nog steeds toeneemt. Ook de activiteiten van het Belevingsbos Noordscheschut worden altijd goed gepromoot”, zegt zij lachend.

Regionieuws is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor de nieuwssite. “Een enthousiaste twintiger om de social media zoals Instagram en Twitch.tv bij te houden, zou geweldig zijn, omdat deze toch vaak vergeten worden in de huidige redactie”, vertelt Martin Schonewille, die ook als fotograaf betrokken is bij de nieuwssite. “Daarnaast zoeken we iemand die de Nederlandse taal perfect beheerst, om de persberichten over te lezen en correcties uit te voeren aan de stukken. Ook zoeken we nog redactieleden voor in de politieke en gezondheidscategorieën om daarin meer nieuws op de website te krijgen. Ook voor het Moviepanel zijn we op zoek naar een nieuw lid, om eens in de 6 weken op de donderdagavond naar de bioscoop te gaan om een film te recenseren. Dat is toch een leuke klus voor een filmliefhebber, of niet dan?” Daarnaast is Regionieuws natuurlijk áltijd op zoek naar mensen die zich op andere fronten willen inzetten, want er is altijd wel werk te doen!

Wie dus op zoek is naar een heerlijk afwisselende vrijwilligersbaan met veel vrijheid om dingen te ondernemen, en de website verder te ontwikkelen, kan zich aanmelden bij Regionieuws of bij VrijwilligersHoogeveen via info@vrijwilligershoogeveen.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voor het 1-jarig bestaan van Regionieuws Hoogeveen staat de lezers een aantal leuke verrassingen te wachten! Houd www.regionieuwshoogeveen.nl dus goed in de gaten de komende maand.

Foto: Heleen Schonewille


Terug naar het nieuwsoverzicht