3 jaar geleden

Provinciaal Jeugddebat van Drenthe 2020 op vrijdag 6 november a.s.

Op vrijdag 6 november vindt het Provinciale Jeugddebat van Drenthe 2020 plaats!

Dit najaar organiseert NJR voor de 25e keer in iedere provincie het Provinciaal en daaropvolgend het Nationaal Jeugddebat. Hier krijgen jongeren de kans om Statenleden in het Provinciehuis te laten horen wat zij belangrijk vinden en welke mogelijkheden zij zien binnen hun provincie.


Wat is het jeugddebat?

Via de website kunnen jongeren zich individueel, of docenten zich met klassen of groepen aanmelden voor het Provinciaal Jeugddebat in Drenthe op 6 november a.s. Tijdens deze dag in het provinciehuis gaan de jongeren aan de slag met het ontdekken van ieders sterke punten en het samen bedenken van een voorstel de provincie over een relevant thema.
In de middag krijgen zij tijdens het debat de unieke kans om politici te overtuigen van hun plannen en ideeën.

Voor wie?

Het Jeugddebat is er voor alle jongeren van 12 t/m 18 jaar die graag willen meedenken én meepraten over maatschappelijke thema’s. Door goede begeleiding en toegankelijke werkvormen zorgen we ervoor dat iedereen zijn stem kan laten horen.

We focussen tijdens de dag van het Provinciale Jeugddebat op jongeren hun sterke punten en moedigen ze aan om een mening te vormen, samen te werken met andere jongeren en te brainstormen en discussiëren over oplossingen van huidige problemen. Dit is nu belangrijker dan ooit, aangezien jongeren hard worden geraakt door de coronacrisis. Het Provinciale Jeugddebat laat jongeren daarom op een laagdrempelige manier beseffen dat zij zelf kunnen meedenken over politieke oplossingen voor verandering.

Programma

Het programma bestaat uit een ochtendgedeelte, waarin oud-deelnemers van het Nationale Jeugddebat (leeftijdsgenoten) de jongeren voorbereiden op het Provinciale Jeugddebat in de middag. Tijdens deze dag worden de jongeren intensief begeleid en gecoacht, waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. In de middag vindt het Provinciale Jeugddebat plaats in de Statenzaal op het Provinciehuis. Hier presenteren jongeren hun voorstellen en gaan zij in gesprek met provinciale politici. Het evenement wordt via een livestream uitgezonden op het YouTube kanaal van NJR en kan dus ook door andere geïnteresseerde jongeren van jullie organisatie bekeken worden. Het online publiek kan tijdens het middagprogramma actief meedenken tijdens het debat, vragen insturen en hun leeftijdsgenoten helpen.

Jongeren of groepjes jongeren: meld je aan!

Wij zijn op zoek naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar en werken het liefst met groepjes van 7-12 jongeren. Deze groep kan zowel een bestaande groep zijn als een door jou samengestelde groep. Dit maakt het makkelijker om het Provinciale Jeugddebat mogelijk te maken en ons tegelijkertijd aan de corona-maatregelen te houden. Mocht je net iets ouder zijn dan 18 jaar, neem gerust contact met ons op! Wil je een groepje jongeren aanmelden? Stuur dan een mail met daarin de naam, e-mailadres en organisatie van de geïnteresseerde jongeren naar jeugddebat@njr.nl.

PS: Om alvast een idee te krijgen van de sfeer kun je een kijkje nemen bij onze after-movie van het Nationaal Jeugddebat 2020!


Terug naar het nieuwsoverzicht