2 jaar geleden

Project “Slapend blij worden – voor ieder kind een goed bed” van start in gemeente Hoogeveen

Het is gelukt! Met de bijdrage van o.a. de provincie Drenthe, Fundatie Sobbe en donaties van bedrijven en particulieren is er voldoende financiering om te starten met het project Slapend blij worden in Hoogeveen! Slapend blij worden vraagt aandacht voor de gevolgen van stille armoede en vergroot de bewustwording in de maatschappij. Dit gebeurt door het geven van voorlichting en trainingen én door het uitreiken van kinderbedden aan gezinnen waar dat nodig is. Dankzij de donateursactie via Geef.nl is er voldoende geld opgehaald voor in ieder geval de eerste 26 bedden!

Slapend blij worden is alle donateurs ontzettend dankbaar voor deze gulle giften!

Op maandag 28 februari om 16.00 uur trapt Slapend blij worden af met een online kick-off voor hulpverlenings- en vrijwilligers organisaties in de gemeente Hoogeveen die actief betrokken zijn bij het thema armoede. Organisaties ontvangen hiervoor begin februari per e-mail een uitnodiging. Tijdens deze kick-off wordt meer informatie verstrekt over de werkwijze en is er ruimte voor vragen en suggesties om de start van het project gezamenlijk met de lokale partners tot een succes te brengen.

Het project loopt tot 31 december 2022. Slapend blij worden streeft ernaar dat zoveel mogelijk bedden voor de zomervakantie 2022 terechtkomen bij die gezinnen waar het ‘t hardst nodig is.

Slapend blij worden is een project van Solidair Groningen & Drenthe en tot stand gekomen in samenwerking met SWW, Stichting One, Dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt, De Vonk Tilburg en stichting Present Hoogeveen.

Neem voor vragen of meer informatie over het project contact op met de projectleider via info@solidairgroningendrenthe.nl. Wilt u deelnemen aan de kick-off, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan ook contact op met de projectleider. Meer informatie over Slapend blij worden vindt u op www.solidairgroningenendrenthe.nl.

 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht