7 maanden geleden

Organisaties in Wolfsbos bundelen krachten voor meer verbinding in de wijk

Vorig jaar is een aantal organisaties in de wijk Wolfsbos gestart met samenwerken om te kijken hoe er verbinding gelegd kan worden in de wijk. In september vindt de eerste gezamenlijke activiteit voor de buurt plaats.  

Bij deze samenwerking zijn de Oosterkerk, bewonerscollectief Wolfsbos en NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos betrokken. Er is ondersteuning vanuit Stichting Welzijnswerk (SWW) en ook Domesta werkt mee aan deze Burendag.

De organisaties willen meer laagdrempelige activiteiten voor de buurtbewoners organiseren. De kosten voor deze activiteiten worden zo laag mogelijk gehouden, iedereen in de wijk is welkom. Op Burendag, zaterdag 22 september 2018, is de eerste activiteit die samen georganiseerd wordt. Op verschillende plaatsen in de wijk zijn buurtbewoners van harte welkom om een kijkje te nemen of om deel te nemen aan een activiteit. Zo is er een fotoquiz in d’ Olde Bieb, kan men spelletjes doen of een moment van stilte inlassen in de Oosterkerk, bij het Jannes van der Sleedenhuis is een creatieve activiteit en een Buurtfestival waar iedereen aan kan sluiten. In de Kwikstaart nr. 31 (Domesta) kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie/thee en een gesprek en ook bij de Vogelwiek (SWW) kunnen kinderen met hun ouders terecht voor leuke activiteiten.

De locaties zijn herkenbaar aan de vlag met de ‘vreemde vogel’. Deze is ontworpen door één van de basisschoolkinderen uit de wijk. Het Leefbaarheidsfonds heeft gezorgd dat de vlaggen bekostigd werden. De vlaggenlijnen die geschilderd zijn komen van de scholen uit de wijk. In de toekomst zullen vaker activiteiten georganiseerd worden vanuit de verschillende organisaties.

Iedereen is uitgenodigd om kennis te maken op Burendag 2018. Ontmoet buren en organisaties uit de wijk! Welkom van 10.00 tot 13.00 uur!


Terug naar het nieuwsoverzicht