9 maanden geleden

NOVA Jongeren Filmfestival in Hoogeveen

Heb jij een mooie film en wil je die graag op het grote doek laten zien? Doe dan mee aan het nova8e NOVA Jongeren Filmfestival in Hoogeveen.

NOVA-Noord organiseert voor de 8e keer het NOVA Nationale Jongeren Filmfestival. Dit jaar wordt het festival georganiseerd in Hoogeveen op zondag 19 november as.

Het festival wordt ondersteund door de gemeente Hoogeveen en de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen.

Iedereen tot 24 jaar kan deelnemen met een of meerdere films. De films mogen niet langer zijn dan 30 minuten en het thema is vrij. Je film mag geen kwetsende beelden bevatten (zie het reglement). Ook de beginnende filmer is welkom.

De films worden gejureerd door een deskundige jury, bestaande uit een bekend persoon uit Hoogeveen, een NOVA geaccordeerd jurylid en een deskundige uit de filmwereld. Er wordt gejureerd in 3 categorieën: tot 16 jaar, van 16 tot 19 jaar en van 19 tot 24 jaar. Voor iedere filmer is er een certificaat en een herinnering aan de deelname. Voor iedere leeftijdscategorie is er een 1e en een 2e prijs. Daarnaast is er een publieksprijs en dit jaar ook een prijs voor de beste geluidstoepassing en het beste camerawerk. Tevens is er tijdens het juryberaad een wedstrijd voor de beste vlog of filmpje gemaakt met je mobiele telefoon. (max 3 min.) Daar is een extra prijs voor beschikbaar gesteld

De beste film zal in 2018 vertoond worden op het NOVA Filmfestival. De hoofdprijs, het laureaat, is een Full HD-action camera beschikbaar gesteld door Foto Bakker.

Het NOVA Jongeren Filmfestival werkt altijd samen met andere amateurdisciplines. Er zijn dit jaar dan ook minimaal twee optredens van jongeren op het gebied van zang en muziek of dans. Hiermee krijgen zij de kans hun capaciteiten op een groter podium te tonen.

Het NOVA Jongeren Filmfestival vindt plaats in Buurtcentrum “het OOR” van Goghlaan 7 in Hoogeveen (10 min lopen van het station). De start van het festival is om 13.15 uur (zaal geopend vanaf 12.45 uur) en duurt tot 18.30 uur.

Doe je mee?
Het reglement en het inschrijfformulier vind je onder de links. Zorg ervoor dat je films en het inschrijfformulier uiterlijk 21 oktober binnen zijn bij het

NOVA Jongeren Filmfestival 2017
p/a Kromme 32
9431 HM Westerbork

of via WeTransfer naar bvgelderen@planet.nl.
Wil je meer weten, neem dan contact op met Bianca van Gelderen, via tel 0593-332116 / 06-21456523 of e-mail bvgelderen@planet.nl.

novanova affiche


Terug naar het nieuwsoverzicht