1 maand geleden

Leefbaarheidsfonds stopt na 20 jaar

Het Leefbaarheidsfonds Hoogeveen houdt op te bestaan. De Stichting ondersteunde twintig jaar lang initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in hun wijk, dorp of buurt wilden vergroten. In samenwerking met het Hoogeveense bedrijfsleven konden donaties worden gedaan aan talloze initiatieven in Hoogeveen, maar ook in de dorpen in de gemeente.

Voorzitter Jan Ballast kijkt met trots terug op alles wat in samenwerking met Stichting Welzijnswerk en het bedrijfsleven is gerealiseerd. “Deze functie was één van de mooiste die ik heb gehad, omdat je altijd zag je de mensen blij maakte. De cheques die wij uitreikten als fonds zijn altijd zo goed besteed. Als je later nog eens op bezoek kwam, kon je dat terugzien. De projecten kwamen altijd mooi in de publiciteit via de lokale pers. Met elkaar hebben we echt iets fantastisch neergezet.”

Het Leefbaarheidsfonds stopt omdat de inkomsten vanuit het bedrijfsleven teruglopen. In deze tijd is het ook lastig daar aan te kloppen. Daarnaast zijn de bestuursleden op leeftijd en ondanks de verschillende mogelijkheden die onderzocht zijn, is het niet gelukt nieuwe bestuursleden te werven. Wel spreekt Jan de hoop uit dat het Hoogeveense bedrijfsleven als altijd betrokken blijft bij de leefbaarheid in Hoogeveen, bijvoorbeeld via bestaande serviceclubs of de Hoogeveense Uitdaging: “We hebben het al die jaren samen gedaan, en alleen dan lukt het.”

Voor een overzicht van de donaties van het Leefbaarheidsfonds kijkt op op deze pagina.


Terug naar het nieuwsoverzicht