2 jaar geleden

Buurtbemiddeling Hoogeveen en De Wolden groeit en zoekt nieuwe bemiddelaars

Buurtbemiddeling Hoogeveen en De Wolden wil graag het team uitbreiden. Door een toename in het aantal zaken is Buurtbemiddeling op zoek naar nieuwe vrijwilligers die als bemiddelaar aan het werk willen gaan.
Wat houdt buurtbemiddeling in en waar kun jij ondersteunen?

Gedoe tussen buren
Het is voor veel bewoners vanzelfsprekend dat zij zich veilig en prettig voelen in hun eigen buurt. Toch is dit niet voor iedereen het geval. Soms ontstaan er ergernissen of meningsverschillen tussen buren. Buurtbemiddeling is een laagdrempelige voorziening waar buren en buurtgenoten hun verschil van mening met elkaar oplossen onder begeleiding van vrijwillige buurtbemiddelaars. De situaties die onder bewoners spelen kunnen variëren van geluidsoverlast en ruzie om de schutting tot pesterijen en lastig vallen. Genoeg redenen om het niet te laten escaleren.

Buurtbemiddeling
De bemiddeling houdt in dat getrainde vrijwilligers naar het verhaal van beide partijen luisteren. Ze zijn neutraal en geven geen oordeel. Ze proberen ervoor te zorgen dat de partijen zelf een oplossing vinden. Het voordeel van Buurtbemiddeling is dat bewoners proberen onder begeleiding van bemiddelaars hun geschil op te lossen. Daarmee kan worden voorkomen dat een ruzie te hoog oploopt en komt er uiteindelijk een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Dit is de meest effectieve en duurzame manier om de burenrelatie op lange termijn te verbeteren. In ruim driekwart van alle bemiddelingen wordt een langdurige oplossing tot stand gebracht.

Kom jij helpen?
Heb je interesse om Buurtbemiddeling Hoogeveen en De Wolden te ondersteunen en wil je bijdragen aan een betere leefbaarheid in de buurt? Wil je jouw communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen en deze inzetten om bewoners te ondersteunen? Dit vrijwilligerswerk is gemakkelijk te voegen naar ieders agenda; er zijn geen vaste dagdelen. Daarnaast worden nieuwe mensen goed opgeleid en zij kunnen zich blijven ontwikkelen.
Neem voor meer informatie contact op met Hetty de Bruin, coördinator Buurtbemiddeling Hoogeveen en De Wolden via 06 10928135 of mail naar buurtbemiddeling@swwh.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht