1 jaar geleden

Welzijnscafé 'BOI - Gender, zijn wie je bent' op 14 februari a.s.

Op 14 februari a.s. wordt in De Bibliotheek van Hoogeveen de film BOI Song of a Wanderer vertoond. Dit gebeurt in het kader van het BOI-project wat in Drenthe is gestart en ook in Hoogeveen op het voortgezet en middelbaar onderwijs aandacht gaat krijgen.

Anne Marie Borsboom, zij is maker van de film BOI en ook projectleider van het BOI-Project, is gastspreker bij het welzijnscafé en gaat in gesprek met de aanwezigen.
De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 18.00 uur.

Het BOI-project gaat erom dat iedereen mag zijn wie hij is. Het is een eventproject voor jongeren, waarbij aan de hand van het verhaal van de hoofdpersoon in de film, Nitzan, een verbindend gesprek mogelijk wordt gemaakt tussen mensen in en buiten de LHBTIQIA+-community. Doel is jonge mensen bekend te maken met het begrip ‘gender’ en door ontmoeting en dialoog een accepterende houding te vormen rondom non-binaire personen.

Voor het welzijnscafé zijn docenten van de Hoogeveense scholen voor voortgezet onderwijs en het MBO van harte uitgenodigd. Daarnaast zijn ook mensen die beroepsmatig betrokken zijn bij jongeren en deze materie van harte welkom. Als welzijnsorganisatie vindt SWW dat iedereen erbij hoort en mee kan doen. We ondersteunen diegenen die daar behoefte aan hebben. Deze middag is ook een ontmoeting tussen leerkrachten, leraren en beroepsmatig betrokken sociaal werkers.

Het ligt in de bedoeling de film aan jongeren op scholen te vertonen, waarbij zij ook het boek BOI van Anne Marie Borsboom ontvangen. Voor meer informatie over het BOI-project en de film, kijk op www.songofawanderer.com.

Voor meer informatie of aanmelden om de middag bij te wonen, neem contact op jongerenwerker Alinda Potze van SWW via telefoonnummer 0528 278 855 of mail naar a.potze@swwh.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht