1 jaar geleden

Aftrap vernieuwd sociaal restaurant in de Westerkim

westerkimOp dinsdag 25 oktober 2022 om 17.00 uur is de herstart van het Sociaal Restaurant in de Westerkim in Hoogeveen. Bij het Sociaal Restaurant staat ontmoeten en het samen (gezond) eten centraal. Ouderen, buurtbewoners en mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen tegen kostprijs een gezamenlijke maaltijd nuttigen. Hiermee wordt getracht vereenzaming tegen te gaan.

Voor de bijeenkomst op 25 oktober zijn 40 personen uitgenodigd die al deelnemen aan een Sociaal Restaurant. Na een korte inleiding van de directeuren van de Westerkim en van Stichting Welzijnswerk zullen ze samen van een maaltijd genieten die verzorgd is door de Westerkim.

Het Sociaal Restaurant is een initiatief van Stichting Welzijnswerk in samenwerking met andere partijen. Voorheen waren er seniorenrestaurants, maar die zijn door corona stil komen te liggen. Er waren vóór de coronaperiode acht groepen in de gemeente actief.

SWW organiseert diverse ontmoetingsactiviteiten, waaronder de restaurants, om gevoelens van eenzaamheid te verminderen. Steeds meer mensen hebben behoefte aan sociale contacten. Met het vernieuwde concept willen we bewoners uitnodigen om samen een Sociaal Restaurant te organiseren in een wooncomplex, de buurt of het dorp. Naast het gezamenlijk eten kan bovendien samen gezocht worden naar passende acties/activiteiten tegen eenzaamheid.

Deelnemers betalen de kostprijs van de maaltijd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) via 0528 – 27 88 55 of via de mail naar: welzijnouderen@swwh.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht