Samen weerbaar

Samen weerbaar

Aantal bijeenkomsten kinderen: 6 (klassikaal)
Ouderbijeenkomst: 1


Wie weerbaar is, kan op een passende manier opkomen voor zichzelf en met respect voor de ander grenzen trekken. Weerbaarheid werkt preventief. De SWW verzorgt weerbaarheidstrainingen voor verschillende doelgroepen.

Voor wie is de training bedoeld?

De training Samen Weerbaar is bedoeld voor leerlingen uit groep 6 tot en met 8 van het basisonderwijs. 

Wat is het doel van de training?

De training Samen Weerbaar wordt gegeven om voorkomen dat kinderen zowel slachtoffer als dader worden van machts- en/of geweldsmisbruik. Door de training krijgen de leerlingen vaardigheden aangeboden die ze kunnen toepassen in de dagelijkse praktijk. Daarnaast versterkt de training de band tussen leerlingen en leerkracht en komt het de sfeer in de klas ten goede.

Hoe ziet de training eruit?

De training wordt meestal aangeboden aan de hele klas, gesplitst in een jongens- en meisjesgroep. De training bestaat uit 12 lessen van 1 uur. Zes lessen worden in de klas gegeven door de leerkracht. In de andere zes lessen worden oefeningen gedaan samen met de gecertificeerde weerbaarheidtrainers van de SWW. 

Voor de ouders is er rond de start van het programma een ouderavond en ter afsluiting een examen. Tijdens het examen laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben en ontvangen ze een diploma.

Bekijk het volledige programma van de training

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven op de schoollocatie door gecertificeerde weerbaarheidstrainers van de SWW. De groepsgrootte is maximaal 14 deelnemers per groep jongens of meisjes.  

Voor meer informatie, offerte of aanmelding kunt u contact opnemen met de SWW op tel 0528 278 855 en vragen naar een van de weerbaarheidstrainers. Liever contact via de mail?