Opkomen voor jezelf

Aantal bijeenkomsten: 6 van 1,5 uur + evt. een follow-up bijeenkomst na afloop
Ouderbijeenkomst: n.v.t.
Kosten: € 25 per deelnemer
Leeftijd jongeren: 12+ - 16 jaar

Vind jij het ook wel eens moeilijk om aan anderen je mening te geven of te vertellen wat je wel of niet fijn vindt? Terwijl je er toch van baalt om telkens maar iedereen tevreden te houden! Dan is er nu een training waarin je kunt leren om goed voor jezelf op te komen. 'Opkomen voor jezelf' is een training voor jongeren in het voortgezet onderwijs.Je leert hoe je met anderen om kunt gaan op een manier die voor de ander én voor jou prettig is.

Wat doen we in de training?

Je doet oefeningen waarin je voor jezelf opkomt en we praten over hoe dat ging. Je leert nieuwe vaardigheden waar je elke dag wat aan hebt. Je kunt situaties die je zelf hebt meegemaakt vertellen en die gebruiken we om mee te oefenen. Zo leren we van elkaar, want wat de één goed kan, daar heeft de ander misschien moeite mee.

Iedereen weet zelf wel wat hij zou willen leren. Bijvoorbeeld: vrienden maken, nee zeggen, reageren op plagen of pesten, je eigen mening geven en verdedigen, of omgaan met meningsverschillen. Aan zulke zaken gaan we dus aandacht besteden.

Kennismakingsgesprek

Voordat de training begint, is er een kennismakingsgesprek met jou en je ouder/verzorger. Halverwege de training is er een ouderbijeenkomst en na afloop bespreken we wat iedereen ervan geleerd heeft.

Hoe lang duurt de training?

De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten op een nog nader te bepalen middag.

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven op verschillende locaties in Hoogeveen. De kosten voor de training zijn € 25,00. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met de SWW op tel 0528-278 855 en vragen naar een van de jeugdmaatschappelijk werkers. Liever contact via de mail?