1 jaar geleden

Orange the World - stop geweld tegen vrouwen

SWW ondersteunt de campagne Orange the World.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Iedereen kan helpen geweld te voorkomen.

Tijdens de Orange the World campagne nodigen we iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Kijk op https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/ 

Zoek hulp
Veel vrouwen die in een geweldssituatie zitten, weten niet hoe, wanneer en waar ze met hun problemen terecht kunnen. Dit jaar is het thema van deze actie: meld geweld. Laten we het taboe doorbreken, onze ogen en oren openen om de signalen te herkennen en vooral steun geven aan de vrouwen die in deze situatie zitten.

Je kunt in Hoogeveen bij Stichting Welzijnswerk terecht als jij in een onveilige situatie bent of dreigt te komen.

Ook kun je 24/7 professionele hulp zoeken via 0800-2000 (Veilig Thuis).


Terug naar het nieuwsoverzicht