2 weken geleden

Nieuwe bemiddelaars gezocht voor Buurtbemiddeling Hoogeveen

Inwoners van de gemeente Hoogeveen die gedoe of een verschil van mening hebben met hun buren, kunnen rekenen op Buurtbemiddeling Hoogeveen. Het team van vrijwillige buurtbemiddelaars staat klaar om ondersteuning te bieden en is momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hen te versterken, zo vertelt coördinator Hetty de Bruin.

 

Buurtbemiddeling is een initiatief dat tot doel heeft om bewoners te begeleiden bij het oplossen van geschillen en het herstellen van communicatie met hun buren. Het streven is om kleine meningsverschillen niet uit te laten groeien tot grotere problemen die de harmonie in de buurt verstoren.

Het team van vrijwillige bemiddelaars zoekt uitbreiding om nog meer bij te kunnen dragen aan een positieve sfeer tussen buren in de gemeente Hoogeveen. Soms kunnen ogenschijnlijk kleine kwesties leiden tot grote ergernissen, wanneer ze niet worden uitgesproken en opgelost. "Een recent voorbeeld betrof een ouder echtpaar dat dagelijks last had van de rook en geur van de vuurkorf van hun buren. Na herhaalde pogingen om dit aan te kaarten, bracht een gezamenlijk gesprek met bemiddelaars een oplossing. De vuurkorf heeft nu een andere plek in de tuin gekregen en de buren hebben toegezegd meer rekening te houden met hoe de wind staat. Dit illustreert wat onze bemiddelaars zoal tegenkomen," licht Hetty toe.

Als bemiddelaar bij Buurtbemiddeling start men met een training om goed voorbereid aan de slag te gaan. Tijdens bemiddelingssituaties luisteren twee getrainde bemiddelaars naar beide partijen zonder te oordelen. Ze streven naar aanvaardbare oplossingen die voor beide partijen werken.

Spreekt dit aan, neem dan contact op met Buurtbemiddeling Hoogeveen via tel. 0528 278 855 of 06 109 28 135 of stuur een e-mail naar buurtbemiddeling@swwh.nl. Meer informatie en de volledige vacature zijn te vinden op de website: www.vrijwilligershoogeveen.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht